Terug

CDTEXT & CDDB - Wanneer onze cd afspeelt, zijn dan de naam van mijn album en de titelnamen zichtbaar?

Dat is helemaal afhankelijk van de cd-speler en welke stappen je zelf hebt genomen voordat de cd afgespeeld gaat worden.

 Afbeelding 480

CDTEXT en CDDB
Bovenstaande twee termen hebben betrekking op het wel of niet weergeven van titelinformatie in het display van de auto of in bijvoorbeeld iTunes. 

CDTEXT
Bij CDTEXT wordt de informatie meegeschreven in de master. Dit moet dus gedaan worden voordat de schijf in productie gaat. Profesionele mastering pakketten kunnen zonder problemen de CDTEXT informatie meeschrijven in de master cdr of in de DDP image. Bij het inlezen in de glassmastering herkennen we dit direct en wordt de informatie meegedrukt in de cd. De teksten worden na productie enkel weergegeven in stand-alone aparaten die CDTEXT ondersteunen zoals bijvoorbeeld alle spelers van Sony. Wanneer uw master engineer uw master niet heeft gecodeerd met CDTEXT en uw cd is nog niet in productie, kunnen we het voor u toevoegen (neem hierover contact met ons op voor meer informatie en prijzen).

CDDB
Wanneer u wilt dat uw album, tracks en artiestinformatie zichtbaar worden wanneer uw klanten via internet geralateerde apparaten uw muziek afspelen, zijn er twee grote databases die u nodig hebt. Gracenote (iTunes, WinAmp en vele anderen) en AllMusic (gebruikt door WIndows Media Player). Deze informatie is niet dezelfde informatie als CDTEXT want er is geen koppeling tussen CDTEXT en CDDB.

 Sonoris
 Afbeelding 487

 Mediadub weet waar het om draait

Vraag direct een offerte aan

+31 (0)180 890 376
info@mediadub.nl