Terug

Professional audio mastering

Er dient nog een master worden gemaakt? Mediadub weet waar het om draait. Voor technische adviezen of gespecialiseerde multimediatoepassingen bent u bij ons aan het goede adres. Wij hebben alle kennis, apparatuur en creativiteit in huis om uw producties te realiseren. Door onze ruime ervaring bieden wij een uiterst breed audio mastering dienstenpakket aan. Wij gaan altijd voor de hoogste kwaliteit!

We maken onderscheid in drie soorten audio mastering:

1) Audio mastering voor vinyl en cd producties of online aanlevering bij bijvoorbeeld iTunes.
2) Videomastering voor dvd producties zoals bijvoorbeeld aanmaken menuschermen en werkbaar maken van een dvd.
3) Media conversie: het omzetten van audio- en videomateriaal.

Audio mastering voor vinyl, cd of online publicatie

De opnames zijn klaar. De mix is na vele uren zwoegen af. Hij klinkt goed!!! En met de cdr in de hand, of de WAV file op de stick wordt er naar huis gegaan. Eindelijk. Klaar. En nu?... Of er nu een cd van gemaakt wordt, een plaat van geperst wordt of er alleen een download van moet komen, de mix moet worden gemasterd. Alleen dan klinkt de productie zoals hij moet klinken.

Elke 'play-out' behoeft de eigen manier van masteren. De DMM mastering bij platen behoeft een andere 'bite' dan de mastering bij een cd. De meeste opnamestudio’s leveren ons perfecte masters aan waarvan we gaan produceren. Specifieke audiobestanden voor een cd of plaat. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om deze audiobestanden aan te leveren helpen wij u. Onze jarenlange relatie met de top van de industrie zorgt ervoor dat we specialisten kunnen inzetten voor elk doel. Bent u onzeker of een mastering wel datgene oplevert wat u ervan verwacht? Dan maken we gewoon een proef-track voor u zodat u het zelf kunt ervaren. Mediadub levert desgewenst iTunes certified audio op! Ook kunnen wij de distributie verzorgen voor jullie. 

 Mediadub audio mastering

Dvd mastering

Om een dvd te produceren hebben we net als bij cd een gebruiksklare master nodig. Deze moet volgens dvd-normen worden geleverd. Echter merken we dat veel van onze klanten wel in staat zijn om een video te maken maar hem niet als gebruiksklare master kunnen opleveren. Ook hiervoor kunnen we u en oplossing aanbieden.

Encoderen

Voor het digitaliseren van video naar mpeg bestanden gebruiken wij high-end hardware encoders. Deze encoderen real time hoogwaardige files voor dvd. Voor cd-rom, internet of montage doeleinden encoderen wij video naar avi, quicktime en alle streaming videoformaten.

Authoring

Dvd authoring is het programmeren en bouwen van een dvd. Om te zorgen dat een dvd compatible is met alle dvd spelers, is er een juiste werkwijze van belang. Wij maken gebruik van professionele software, welke wereldwijd de standaard is in de audiovisuele en filmindustrie. Hierdoor zijn we in staat om op de hoogste kwaliteit dvd masters te produceren zodat uw programma's volledig tot hun recht komen.

Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:
- Aanbrengen ondertiteling
- Aanmaken menuscherm
- Samenstellen dvd uit meerdere bronbestanden
- Omzetten video vanuit andere formaten (bijvoorbeeld Digital Betacam)
- online ter beschikking stellen
- voorbereiden voor replicatie middels persing of duplicatie

 Mediadub dvd mastering

Media conversie

Naast het programmeren van dvd masters voor replicatie converteren wij al uw verschillende formaten. Of het nu professionele formaten zijn of consumenten tapes. Van Digital Betacam naar H264 of oude 8mm video opnames naar dvd.

Dubbing

Het omzetten van professionele formaten noemen we 'dubbing'. Hierbij kunnen alle gangbare professionele masters worden aangeleverd zoals bijvoorbeeld HDCAM, Digital Betacam, HDV etc. We zetten de content over naar elk gewenst formaat, zoals bijvoorbeeld weer HDCAM, Digital Betacam etc.

Film naar dvd

Door de jarenlange ervaring en met gebruik van zeer professionele smalfilmscanners kunnen wij uw smalfilm in een zeer hoge kwaliteit en met uiterste zorg overzetten naar dvd, video of harddisk. Onze smalfilmscanners zijn uitgerust met 3CCD opnameunit's zodat er niets verloren gaat van uw kostbare herinneringen.

VHS naar dvd

Waardevolle opnames als bruiloften, vakanties en opnames van de kinderen kunnen daardoor niet meer worden afgespeeld. Wij kunnen al uw oude videobanden digitaliseren, bijv. op een dvd of naar een computerbestand. Zodat uw waardevolle beelden nog lang bewaard kunnen blijven. Start vandaag met het vastleggen van uw persoonlijke historie van VHS naar DVD. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag nu online een offerte aan. U ontvangt binnen 24 uur antwoord van ons (op werkdagen).

 Mediadub media conversie
 Payoff

Vraag direct een offerte aan

+31 (0)180 890 376
info@mediadub.nl