Terug

Distributie: uw muziek in de cloud, de brievenbus of over de toonbank

 Vraag direct uw vinyl offerte aan

Je bent artiest. Je zit in een band of bent solist. En je laat bij Mediadub een cd produceren. En dan?... Hoe ga je je cd onder de aandacht brengen? Je wilt de muziek ook op iTunes of Spotify. Je wilt graag dat zo veel mogelijk mensen te weten komen dat uw cd er is! Mediadub kan helpen. Artiesten die niet zijn aangesloten bij een platenfirma en dus in eigen beheer een plaat op de markt willen brengen, kunnen bij Mediadub terecht voor zowel de online distributie als de fysieke distributie. Bij online distributie verzorgen we je upload naar alle bekende download en streaming sites. Bij de fysieke distributie zorgen we ervoor dat je productie fysiek te bestellen is bij de internetwinkels of bij de cd winkel op de hoek.

 Spotify moodpanel

 streepke

Online distributie

Je muziek in de cloud
Bij deze service verzorgen we de upload van je muziek naar alle aangesloten online diensten waarbij iTunes voor legal downloads en Spotify voor legal streaming de bekendste zijn. Maar er zijn er veel meer. Je ontvangt per halfjaar een overzicht waarbij je kunt zien hoeveel uw productie is gedownload of is gestreamd. De financiële afhandeling wordt geheel door ons verzorgd. Inclusief het afdragen van eventuele auteursrechten aan BUMASTEMRA.

Digitale distributie
Onze digitale muziekdistributie is ingericht om uw muziek ongelimiteerd en eenvoudig online te krijgen. Je muziek wordt aangeboden bij meer dan 200 internationale online shops. Uiteraard ook in de meest belangrijke zoals iTunes, Amazon, Spotify en 7Digital. Jouw muziek is 24/7 beschikbaar. Overal in de cloud.

 Online platforms

Registratie van uw muziek
Je aangeboden muziek wordt officieel geregistreerd. Dat betekent dat op het moment van publiceren de rechten geregeld zijn. Ben je lid van bijvoorbeeld Stemra wordt de uitkering via het platform geregeld. Ook bij het gebruik van covermateriaal worden de rechthebbenden geregistreerd en zal ook deze uitkering correct plaatsvinden.

YouTube inkomsten
Plaatst je de content ook op YouTube? Heeft u het idee dat je werk daarbij 'aangeschoten wild' is? Geen zorgen! Via het YouTube Content ID partnerprogramma innen we ook inkomsten uit YouTube. Op het moment dat de meta-data naar het online platform is gestuurd wordt ook YouTube gekoppeld. De (gedeeltelijke) inkomsten door advertenties die bij afspelen van uw YouTube content komt zo ook bij jou terecht!


YouTube panel

 Mediadub streepje

Fysieke distributie

Je cd of plaat laten bestellen via internet
Ook al verdwijnen de conventionele cd winkels uit het straatbeeld; er worden nog steeds enorm veel schijfjes verkocht. Met name via online shops als bol.com. Ook de Mediamarkt heeft nog steeds een enorm drukbezochte afdeling met cd en platen. Om het mogelijk te maken dat de webshops en de winkels je muziek op CD of vinyl kunnen opsturen kun je gebruik maken van onze fysieke distributie. Bij deze dienst zorgen we ervoor dat, nadat we je muziek op vinyl of cd persen, alle aangesloten winkels - online winkels of gewone winkels - jouw plaat kunnen bestellen en kunnen uitsturen. Bestellen, betalen en verzenden... alles wordt geregeld.

Concerto Amsterdam

Als je bij ons de fysieke distributie bestelt dan regelen we voor u het volgende:
- Aanmelding in het landelijke bestelsysteem
- Aanmelden bij de diverse internetwinkels (Bol.com etc)
- Versturen promotie exemplaren
- Administratieve en logistieke afhandeling

Anders dan bij de online distributie is er een andere uitkering van de opbrengsten uit verkopen. De branche heeft de dragers gedifferentieerd naar cd-single, ep, album-basis en album-luxe. De verkoop prijzen zijn door de shops vastgesteld op bepaalde tarieven waar geen invloed op uit te oefenen is. De grootste internet winkel is Bol.com. Zij hanteren strikte tarieven. Als u wilt weten hoeveel de opbrengsten zullen bedragen kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen aan de hand van je product berekenen hoeveel er per drager verdiend kan worden. Wilt u fysieke distributie? Neem daarvoor contact met ons op!


 Bolcom panel

 streepke

Distributiepakket

Voordeel bij afname van online en fysieke distributie
Als je hebt besloten om je muziek op vinyl of cd bij ons onder te brengen om te uploaden naar iTunes of te laten distribueren via Bol.com, kun je ook overwegen om beide pakketten te bestellen. Daarmee ben je verzekerd van een maximale exposure voor je release. Als je beide diensten bestelt krijg je een aantrekkelijke combinatie prijs voor dit zogenaamde Ditributiepakket.

Je krijgt bij dit pakket alle activiteiten uit de online dienst en de fysieke distributie dienst:
- Unieke EAN barcode
- Aanmelding en opladen naar alle aangesloten platforms
- iTunes, Spotify, Amazon MPS, Nokia worldwide etc
- Auteursrechten administratie
- Periodieke administratieve afhandeling streams/downloads
- Aanmelding in het landelijke bestelsysteem
- Aanmelden bij de diverse internetwinkels (Bol.com etc)
- Versturen promotie exemplaren
- Administratieve en logistieke afhandeling verkopen fysiek


Heb jij interesse in ons distributiepakket voor jouw muziek? Neem dan contact op met ons.

 Payoff

Vraag direct een offerte aan

+31 (0)180 890 376
info@mediadub.nl