Terug

ECO-mix & GreenPower (Bio-attributed) compound

Vinyl persen is een energie-slurpende aangelegenheid. In de basis is de techniek al jaren oud en worden de machines nog steeds met stoom aangedreven. Maar dat wil zeker niet zeggen dat we niet proberen om een bijdrage te leveren aan een verminderde ecologische voetafdruk. 

ECO-mix zwart & ECO-mix coloured

Platen worden gemaakt van een mengsel dat eerder werd gebruikt voor het persen van vinylplaten en ander productieafval dat geschikt is voor recycling.

Beschikbare 100% gerecyclede kleuren.

Ze zijn onderverdeeld in de volgende groepen op basis van hun tinten: Zwart, Kersen (rood), Laguna (blauw), Jade (groen), Citrus (geeloranje), Lavendel (paarsroze), Grafiet (grijs). Behalve zwart zijn alle kleuren vergelijkbaar met gemarmerd. Een zeer benaderende weergave van de kleuren vindt u hieronder:

 Eco coloured_01

 Eco coloured_02

De kleuren die als voorbeeld worden gebruikt, komen niet exact overeen met de ECO Mixed die bij de productie is gebruikt. De daadwerkelijke ECO-kleur wordt gemengd met beschikbare gerecyclede kleuren. We kunnen het daadwerkelijke uiterlijk van de plaat niet garanderen! De kleur is mogelijk niet hetzelfde, zelfs niet binnen één partij plate. Vooral bij grotere bestellingen kan de beschikbaarheid van de componenten van het gerecyclede mengsel dat voor het eindmengsel wordt gebruikt, verschillen aan het begin van het persen en aan het einde van het persen. We zullen proberen dit te minimaliseren, maar we kunnen dit niet uitsluiten. Alle kleuren die als voorbeeld worden gepresenteerd, zijn daadwerkelijke mengsels van 100% ECO-records die we hebben gemaakt. Beschikbaarheid is afhankelijk van de hoeveelheid en moet daarom vooraf worden besproken en gecontroleerd voordat de bestelling wordt gepland.

ECO-certificering:
We kunnen via de fabrikant een verklaring overleggen over het ECO-karakter van het product.


 Afbeelding 554

Het effect is verrassend; u weet nooit welke kleur of kleursamenstelling gebruikt zal worden. Mocht u een grotere oplage hebben dan kunnen we bijvoorbeeld meerdere 'running sheets' maken waarbij we bij bijvoorbeeld 3000 platen 3 x 1000 running sheets hebben. Dan komen er dus drie verrassingen van de pers! Zelfs wij weten nooit wat het wordt. 

 streepje

GreenPower Compound & GreenPower Bio-attributed Compound

Voor het persen van vinylplaten kunnen we gebruik maken van een vinylcompound gemaakt van grondstof die milieuvriendelijker is dan standaard vinylcompound. De opties zijn als volgt:

GreenPower Compound
is gemaakt van PVC en copolymeer dat is geproduceerd met hernieuwbare energie uit waterkracht, windenergie of zonne-energie.
GreenPower Bio-attributed Compound wordt geproduceerd op basis van massa gebalanceerd hernieuwbaar ethyleen en gemaakt van PVC en copolymeer dat is geproduceerd met hernieuwbare energie uit waterkracht, windenergie of zonne-energie.

Bio-attributed PVC/copolymeer maakt gebruik van hernieuwbaar ethyleen uit non-food biomassa (2e generatie), zoals plantenresten en afvalmaterialen. De certificering van Bio-attributed PVC is massa-gebalanceerd volgens ISCC PLUS en REDcert2.

Beide producten hebben een lagere product carbon footprint (PCF).

Afhankelijk van de PVC-kwaliteit bedraagt ​​de CO2-besparing van PVC en copolymeer gebruikt voor de productie van GreenPower Compound ongeveer 25% en voor GreenPower Bio-attributed Compound ongeveer 90% vergeleken met conventioneel geproduceerd PVC.

De massabalansbenadering maakt het mogelijk om de hoeveelheid en duurzaamheidskenmerken van circulair en/of biobased materiaal in de waardeketen te volgen en toe te schrijven op basis van verifieerbare boekhouding.

Zie de uitleg van Mass Balance door ISCC https://www.iscc-system.org/certification/chain-of-custody/mass-balance/#:~:text=The%20mass%20balance%20approach%20makes,approach% 20langs%20de%20aanbod%20keten

Extra levertijd:
GZ GreenPower Compound: 2 weken toevoegen aan de standaard doorlooptijd.
GZ GreenPower Bio-attributed Compound: 6 weken toevoegen aan de standaard doorlooptijd.

De ISCC-certificering van de fabrikant van het PVC en copolymeer is op aanvraag verkrijgbaar.

Zowel ECO-mix als de GreenPower (Bio-)compound hebben een meerprijs ten opzichte van standaard vinyl die afhankelijk is van oplage en samenstelling.


 streepje
 footer

Vraag direct een offerte aan

+31 (0)180 890 376
info@mediadub.nl