Terug

ECO-mix vinyl: less footprint

Vinyl persen is een energie-slurpende aangelegenheid. In de basis is de techniek al jaren oud en worden de machines nog steeds met stoom aangedreven. Maar dat wil zeker niet zeggen dat we niet proberen om een bijdrage te leveren aan een verminderde ecologische voetafdruk. Binnenkort op deze website een uitgebreide afdeling waarbij we onze ecologische doelen en maatregelen uiteenzetten. 

Eén van de mogelijkheden om de 'footprint' te verminderen is om restmateriaal van vinyl te hergebruiken. En dan niet door dit PVC helemaal opnieuw te bewerken. De afgesneden randen en voorloopplaten worden allemaal verzameld en vermalen tot nieuwe PVC korrels die we ofwel vermengen met nieuw PVC in een percentage, ofwel niet vermengen en gebruiken voor onze ECO-mix. 

 Afbeelding 554

Het effect is verrassend; u weet nooit welke kleur of kleursamenstelling gebruikt zal worden. Mocht u een grotere oplage hebben dan kunnen we bijvoorbeeld meerdere 'running sheets' maken waarbij we bij bijvoorbeeld 3000 platen 3 x 1000 running sheets hebben. Dan komen er dus drie verrassingen van de pers! Zelfs wij weten nooit wat het wordt. 

Er zit geen meerprijs aan deze ECO-mix. 

 streepje
 footer

Vraag direct een offerte aan

+31 (0)180 890 376
info@mediadub.nl