Terug

Cassettebandjes met drukwerk: NIEUW bij Mediadub!

 Vraag direct uw vinyl offerte aan

NIEUW: Audiocassettes... Bovenstaande kop is uiteraard bedoeld als grap. Cassettebandjes en nieuw. Door de toenemende vraag vanuit de markt hebben we het cassettebandje weer aan ons assortiment toegevoegd. Niet dat het voor ons onbekend terrein is. Integendeel. De basis van Mediadub is gelegd in de tijd dat er elke dag cassetteorders uit onze studio kwamen. De eerste demo-tapes van bijvoorbeeld Kane en Anouk zijn door ons destijds op tape gezet. Cassettebandjes die precies op lengte werden ingespoeld en voorzien werden van bedrukking en drukwerk. Dat was dé manier om je demo onder de aandacht te brengen.

Is het alleen sentiment waarom we de nakamichi cassettedecks weer aanzetten? Deels uiteraard wel, want in de tijd dat wij deze producties maakten was een cd-productie nog niet te betalen en het wereld wijde web werd door sommigen als hype bestempeld (...) Hoe anders liep dat de jaren erna. CD werd betaalbaar en iedereen wilde dat schijfje hebben waardoor de bandjes in een paar jaar tijd het veld hebben geruimd. De Tapematic inspoelmachines hadden niets meer te doen en de pancakes tape lagen te verkruimelen…

Tot nu.

Waarom je demo niet op een cassettebandje zetten? We hebben de spullen, de know-how en de passie! Degene die jouw demo krijgt zal wel even fronsen. Afspelen is vaak alleen mogelijk in de oude Simca van je opa. Maar als je er een downloadkaartje bijstopt of een QR code welke naar een Spotify adres gaat dan kan iedereen gewoon naar die muziek luisteren! 

De oplages kunnen lekker klein zijn. Vanaf 25 stuks kunnen we al een productie voor je maken. Voorzien van labels en drukwerk.

 cassettebandjes mediadub

Cassettes & dupliceren

Er zijn twee soorten tape waarop we dupliceren: ferro en chrome. Ferro is iets goedkoper dan chrome tape. Ferro klinkt ook iets anders. Net dat beetje meer 'vintage'. Wil je dat de audio dichter bij het origineel komt? Dan is chrome tape beter. De lengte van de tape wordt bepaald door 'het langste kantje'... Bijvoorbeeld je hebt een demo van 30 minuten. 8 liedjes waarbij liedjes 1 t/m 4 19 minuten lang is. 5 t/m 8 huren maar 18 minuten. Kant A is dan die 19 minuten. Je bandje is een F38 bij ferro of een C38 bij chrome.

We gebruiken standaard de helder transparante cassettebehuizingen. Wil je nog meer opvallen? KAN! Gekleurde behuizingen hebben we ook! Kanariegeel, brandweerrood... 

 Cassette drukwerk mediadub

Drukwerk

Uiteraard is je productie niet compleet zonder drukwerk. Een mooie sticker op de behuizing én een gaaf inlay in het doosje. Kan allemaal. Simpele J-card tot inlays met meerdere plappen. J1 t/m J6 kunnen we allemaal. 

 cassette drukwerk inlays

 Vraag direct uw vinyl offerte aan

Technische specificaties

De gebruikte tape voldoet aan de standaard IEC normering en dus geschikt voor elk cassettedeck of cassetterecorder. Alle prijzen zijn exclusief BTW. Mediadub weet waar het om draait

Vraag direct een offerte aan

+31 (0)180 890 376
info@mediadub.nl